Siirry sisältöön

Helsinki, Espoo, Vantaa, Uusimaa, Etelä-Suomi, Keski-Suomi

ELEMENTTISAUMAUS

Laadukkaat elementtisaumaustyöt taloyhtiöille ja rakennusliikkeille Etelä- ja Keski-Suomen alueella sekä Lapin läänissä.

Elementtisaumaus on hyvin tärkeä osa taloyhtiön julkisivun rakennetta. Saumauksen toteuttaminen laadukkaasti vaatii monipuolista kokemusta saumaustöistä.

Jänkhä Saumaus Oy toteuttaa kaikki elementtisaumaukset vuosikymmenten ammattitaidolla koko eteläisen Suomen alueella sekä Lapin läänissä. Erikoisalaamme ovat elementtisaumaukset, uusintasaumaukset sekä julkisivusaumaukset.

Kun haluat julkisivusi saumaustöihin vakaan ja osaavan toimijan, valitse meidät. Saumausurakassa ei kauan nokka tuhise, kun valitset meidät hoitamaan homman. Jänkhä Saumaus Oy on luottokumppanisi julkisivutöissä.

Palveluihimme kuuluvat mm.

 • Saumaus

 • Elementtisaumaus

 • Uusintasaumaus

 • Julkisivusaumaus

 • Julkisivutyöt

 • Julkisivumaalaus

Jänkhä-logo

Mihin elementtisaumausta tarvitaan?

Julkisivuelementtien väliin tarvitaan joustava sauma, sillä betonielementtejä ei voi laittaa tiiviisti toisiaan vasten. Saumaus estää kosteuden pääsyn elementtirakenteisiin ja eristeisiin. Elementtisaumaus luo suojaavan pinnan julkisivulle, jotta se kestää vaihtelevat sääolosuhteet. Se myös viimeistelee julkisivun ulkoasun. Julkisivujen saumat kestävät keskimäärin 15–20 vuotta, joten uusintasaumauksen tarvetta kannattaa tarkastella säännöllisesti.

saumaustyot

Miten uusintasaumaus tehdään?

Joustavat elementtisaumat alkavat ajan myötä kovettua ja halkeilla muun muassa auringon ja sääolosuhteiden vaikutuksesta. Lisäksi saumauksen tartunta alkaa heikentyä vuosien kuluessa. Vanhaa saumaa ei yleensä kannata korjata, vaan koko saumaus kannattaa uusia kerralla.

Uusintasaumaukseen ei kuitenkaan kannata ryhtyä suin päin. Perehdymme aina huolella rakennuksen materiaaleihin ja julkisivuvaatimuksiin, jotta voimme toteuttaa laadukkaan saumauksen. Huolehdimme myös, että työntekijöillä on asianmukaiset varusteet, jotta työskentely on turvallista ja tehokasta.

Mitä paremmin saumaustyöt on tehty, sitä pidemmän huoltovälin saumoille saa. Myös käytetty saumausmateriaali vaikuttaa saumauksen kestoon. Käytämme mielellämme myös parhaaseen M1-luokkaan kuuluvia massoja, joista ei haihdu vaarallisia yhdisteitä ympäristöön. Kun valitset ammattitaitoisen tekijän, joka tuntee olosuhteet ja tuotteet, saat nauttia huolettomasta asumisesta ja puhtaasta sisäilmasta.

 • 1

  Uusintasaumauksessa vanha saumaus poistetaan ja saumaura puhdistetaan hiomalla. Tarkistamme samalla sauman villoituksen.

 • 2

  Tämän jälkeen pinnat käsitellään pohjusteaineella ja asennamme sopivan kokoisen pohjanauhan. Pohjatyöt ovatkin merkittävässä roolissa saumauksen onnistumisessa.

 • 3

  Kun pohjat ovat kunnossa, uraan pursotetaan sopivaan vahvuuteen saumausmassa. Massa viimeistellään tasoitelastalla ja painetaan tiiviisti kiinni pohjaan. Näin vanhan sauman tilalle on luotu uusi joustava saumaus.

 • 4

  Siistimme myös aina jälkemme ja viemme vanhat saumat ja nauhat kierrätykseen.

 • 5

  Lopuksi laadimme raportin saumaustyön toteutuksesta sekä huoltosuunnitelman.

Teemme uusintasaumausten yhteydessä myös julkisivujen uusintamaalauksia. Uusintamaalaus on ehdottomasti kustannustehokkainta teettää samaan aikaan ja samalla urakoitsijalla kuin saumaustyö. Lue täältä lisää julkisivutöistämme.

Elementtisaumauksen hinta

Elementtisaumauksen hinta koostuu monesta eri tekijästä, kuten seinän pinta-alasta. Uusintasaumaus voi tuntua taloyhtiön budjetissa merkittävältä investoinnilta, mutta se maksaa itsensä monin verroin takaisin. Ulkonäöllisten seikkojen lisäksi kunnossa oleva sauma suojaa rakennusta kosteudelta ja takaa turvallista asumista vuosiksi eteenpäin. Ajoissa tehty uusintasaumaus tulee huomattavasti halvemmaksi kuin mittava kosteusvaurioiden korjaus. Pyydä meiltä kilpailukykyinen tarjous ja laitetaan saumat kuntoon.

laketaa-saasto
Jänkhä-logo-negatiivi-transparent

Tilakatu 4, 15810 Lahti

Timo Romppanen 0400 840 931

timo.jankhasaumaus@gmail.com

Vieritä ylös